Creatief motorisch

Als Creatieve beweger heb je een talent voor timing en ritme en bij het maken van bewegingen combineer je de grove en fijne motoriek zo optimaal mogelijk. Je houdt ervan om bewegingen esthetisch mooi uit te voeren.

De Creatieve motoriek is een stijl van boven naar beneden, waarbij de kuiten en het strekken van de rug belangrijk zijn bij het inzetten van de beweging en bij het houden van balans. Vaak zie je dat mensen met deze stijl wat rechterop staan (weinig hoeken in de gewrichten) en met de zwaartekracht meebewegen, ze ‘vallen’ als het ware in de beweging. Een voorbeeld hiervan is het voorover buigen bij het bukken voordat ze iets oprapen, in plaats van door de knieën te zakken.

Verder kenmerkt deze stijl zich door de ontkoppelde manier van bewegen. Bij het overbrengen van snelheid op een beweging maken zij gebruik van een tegenrotatie, waarbij de heuplijn tegengesteld beweegt van de schouderlijn. Ze zijn vaak goed in het bewegen in een kleine ruimte en houden ervan als ze technisch naar oplossingen moeten zoeken.

Mensen met een creatief motorische stijl houden van inspirerende voorbeelden en kijken graag naar anderen hoe ze dingen uitvoeren. Het liefst maken ze vervolgens een eigen versie van de beweging, net even anders dan de standaard.

  • Voorkeursprofielen INFJ, INFP, ENFP en ENFJ
  • Thema Motorische stijlen
  • Kenmerken Ontkoppelde top-down motoriek, combineert op eigen wijze grove en fijne motoriek, talent voor timing en ritme, houdt van inspirerende voorbeelden